Česká liga 2007, druhé kolo, Grygov

29 October, 2008 – 18:11

“Je veľmi ťažké písať report z turnaja, ktorý sa uskutočnil dávno a medzi tým človek absolvoval ďalšie turnaje.” (Martin Keseg, kapitán)

Keďže však všetci reportoví dlžníci dostávajú od Kesa čoraz viac mejlov typu “poprosil by som ludi co maju napisat reporty aby ich napisali”, začal som toho mať plné zuby a pustil sa do písania. Áno, ten turnaj bol pred rokom a pol, napriek tomu si ho pamätám akokeby bol včera, dokonca mám poznačené aj presné výsledky…

Zobúdzame sa do krásneho slnečného sobotného rána, nanešťastie ešte v Bratislave. Okrem toho, že vyrážame až v sobotu, sme sa rozhodli ešte aj šetriť na diaľničných známkach a tak sa trepeme moravskými vesnicemi. Braňo browsuje českými rádiami a my sa dozvedáme, že pokiaľ sa nám nebude chcieť hrať v nedeľu ultimate, môžeme si ísť zahrať do parku guličky. Super rádio, ktoré sa chodí hrávať v nedeľu do parku guličky.

Prichádzame iba chvíľu pred začiatkom prvého zápasu, počasie výborné. Len na margo počasia, vždy keď sme hrali my, bolo pekne a vždy keď sme sedeli na terase krčmy pod strechou a zrovna nehrali, tak strašne lialo. Alebo to bolo na inom turnaji?

To, že sme prišli tesne pred hrou sa odráža aj na ihrisku, Žltá zimnica nás napriek skvelej hre Pinďa a Brankiho zmieta z ihriska (myslíte si, že si konečne všimnú, že ich chválim?), prehrávame 4:10. Začína pršať, tak sa radšej pakujeme preč.

Druhý zápas bol asi s najnaliatejšími súpermi, aký som kedy hral. Markovať sa nedalo, pokiaľ ste zrovna nemali chuť dýchať to pivo vyparujúce sa z hráčov tímu BOA namiesto potu. Spoľahlivo im to padalo, spoľahlivo si nevedeli nahrať a my sme spoľahlivo zaknihovali prvú výhru na turnaji 11:1 (ten bod to bol nejaký omyl, asi si bežali pre ďalšie pivo a cestou na nich spadol disk).

Po krátkej pauze nás čaká tradičný súper Prague Devils. Hrali také to svoje give’n’go, zbiehali si po čiarach a my sme to nevedeli vôbec brániť, výprask 3:13. Nasledujú zápasy s P7 (tam sme sa vytrápili, tesne sme vyhrali 7:6) a Mentalom (remíza 6:9 :)), ktoré si vôbec nepamätám, ale najlepšie v nich určite hrali Branki a Pinďo (myslíte si, že si konečne všimnú, že ich chválim?). Končíme štvrtí v šesťčlennej skupine.

Večer bol veselý. Po dobrom gulášku nás (ako napokon skoro vždy) organizátori lámu na beer race. Zrovna na túto sobotu vyšli moje dvadsiate narodeniny a tak či chcem, či nie, tuším Branki ma tam prihlási (myslíte, že si všimne, že teraz ho nechválim?). Spoluaktérom sa stal Marcel, tuším aj on mal nejaký sviatok. Hrala sa taká hra s lietadielkom, ktoré lietalo dokola pripevnené na tyčke a padalo smerom k štyrom hráčom. Tí ho nejakým magickým tlačidlom vyhadzovali späť do vzduchu a ak sa im to včas nepodarilo, získavali zlý bod. Rozdelenie v dvojici je jasné – ten jeden hrá a ten druhý musí odčiniť tie zlé body. Môžete hádať, čo som bol ja…

Ďalej už radšej o nedeli, lebo to ako som polhodinu hľadal vo vlastnom batohu môj vlastný spacák, ktorý v tom batohu bol a ja som ho nemohol nájsť, určite nie je zaujímavé. Za zmienku možno ešte stojí večerná prietrž mračien, blesk, ktorý trafil do stĺpu len pár metrov od ihriska či Miťov a Tinkin stan, ktorý sa ráno ocitol na plote namiesto na zemi (samozrejme, oni dvaja v ňom vtedy neboli ;)).

Do štvrťfinále dostávame FUJ, ako vždy, behajú ako najatí a nám sa asi takto zrána behať moc nechce, slniečko praží a ak ma pamäť neklame, tak dosť fúka. S FUJom prehrávame 10:4 a v ďalšom zápase nás čaká ďalší tradičný, tentokrát slovenský rival, Mental. Bolo ich len sedem či osem, tak sme chceli Kesa (ktorý na turnaji nebol) potešiť, že aj bez neho dokážeme nad Mentalom vyhrať (s Kesom by to šlo o to ľahšie).

Ako som spomínal, mrte fúka, začíname obranou po vetru, ktorú v pohode dávame a dostávame sa do vedenia. Až do stavu 4:4 padajú body len po vetre, proti nemu to nejako nejde. V deviatom bode sa Mentalu podarí ubrániť a dať bod proti vetru. To sa hneď podarí aj nám, stav je 5:5 a hrá sa posledný bod. Mentalu sa proti našej zóne a vetru podarí niekoľkokrát dostať až na čiaru, finálnu nahrávku však ubránime, získavame disk a Branki to hádže longom na šprintujúceho Pinďa, ktorý cez Duškiho obranu rozhoduje zápas (naozaj si nerobím srandu, naozaj si nevymýšľam, naozaj to boli oni dvaja, nie je to preto, že by som ich mal chváliť). Porazili sme Mental na turnaji!

Čaká nás už len 3SB a zápas o piate miesto, ktoré majú mimochodom Outsiteri dosť v obľube. Z toho si nepamätám takisto skoro nič, iba výsledok 9:2 pre nás. Teda, aby ste si nemysleli, že mám tak dobrú pamäť na čísla, tie výsledky visia niekde na webe.

Ešte zostava: Branki, Pinďo, Tinka, Bea, Janka, Fajo, Miťo, Braňo, Peťo, Jožko, Ondro, Marcel a autor tohto reportu.

A komu nestačilo čítania, tak nejaké články s fotkami: prvý, druhý s Tinkinou fotkou, tretí s Pinďovou fotkou.

  1. 3 Responses to “Česká liga 2007, druhé kolo, Grygov”

  2. Pochválil ma ten Škrečok vôbec?

    Musím doplniť info o zápase s P7. To bol v podstate zápas o hru 1-8 alebo 9-12. Prehrávali sme 6:3 a záverečnou šnúrou to otočili na 7:6. Pre mňa to bol najpozitívnejší bod turnaja

    By tmalec on Oct 29, 2008

  3. No konecne!!! 🙂 Po roku, ale predsa. Neviem ako Pindo, ale ja sa citim dostatocne pochvaleny 🙂 Skoda ze Skrecok nespomenul aj zur v aute ktory bol dostatocne plodny a intenzivny kedze mal tych 20 tak sa to aj poriadne oslavilo mam pocit ze si ho zobral do parady Dusky takze viete ako to dopadlo :)))

    By Branki on Oct 30, 2008

  4. uplne medialne hviezdy 😉

    By mito on Apr 9, 2009

Post a Comment