BubblePest 2017 – report

27 January, 2017 – 0:28

Vyzerá, že vzniká tradícia, každé tri roky sa zúčastniť turnaja BubblePest. Ak to nie je zjavné z názvu, odohráva sa to v Budapešti v takej bubline.
V roku 2011 napísal report Branki.
V roku 2014 napísal report CD.
V roku 2017 som sa na to podujal ja.

Ako dvojdňový turnaj stihnúť za jeden deň?

V prvom rade musíme mať šťastie na poobednú skupinu (na turnaji je 8 tímov v dvoch skupinách, pričom jedna skupina hrá doobeda a druhá skupina poobede)
Dvojica tímov, ktorá hrá o posledné miesto skončí turnaj najskôr (a užije si teplú vodu v sprchách)

Toto všetko sa nám podarilo splniť, takže nám stačilo sa na Zochovej stretnúť v sobotu o desiatej, kde sme sa rozdelili do štyroch áut.

Celú cestu na nás svietilo slnko, a my sme sa pred ním išli skryť do bubliny. Kika hovorila o svojej plánovanej ceste do Vietnamu, Pedro s Jankou o nápadoch na svadobné fotky a do toho nám hrala ľudová hudba, aby sme sa navnadili aj na nadchádzajúci frisbee ples.

Okolo jednej už vchádzame do bubliny a obzeráme sa po zvyškoch z raňajok. Emil to zhodnotil ako “ostali len bielkoviny a rýchle cukry”. Ale treba oceniť, že raňajky boli k dispozícii až do večera.
Marek zdôvodňuje, že si ráno nepamätá veci, lebo si ich ukladá do RAMky a v noci sa RAMka premaže. Na otázku, aký to je spánok, keď sa mu stratia údaje z RAMky, odpovedá “complete shutdown”.
Kesov príhovor začína zmenou plánov. Kvôli ľadovým kryhám na Dunaji sa ruší výlet loďou. Namiesto toho je v ponuke korčuľovanie. Zisťujeme, že asi piati budú chcieť korčuľovať, niektorí chodiť po krčmách a niektorí budú chcieť ísť spať.
Príhovor pokračuje určením taktiky.

Sú tu od nás oveľa lepší, ale aj slabší. Nech vás bráni akýkoľvek trtko, dáte ho dole.

Po úvodnom rozbehaní dávame drilly na kraji bubliny. Kým hrajúce tímy majú timeout, rýchlo využívame ihrisko na angels a stredne dlhé.

Prvý zápas máme s maďarským LOL. Dali nám hneď na úvod 2 body. Máme na viac. Dávame im 3 za sebou. Dlho sme sa naťahovali o každý bod až do stavu 9:9. Škoda tej koncovky a prehra 12:13.
Marcelova taktika hráme bez handlera žne úspech. V pauze medzi zápasmi všetci oddychujú, lebo nás čakajú dva ťažké zápasy po sebe. Keso vysvetľuje útočnú taktiku, ako máme nabiehať. Treba aj razantnejšie hody a behať s cutom a clearovať, aby aj Emil, ktorý si obrancu nechal na dlhej 10 metrov za sebou, mal miesto a nemusel kľučkovať pomedzi ostatných.

Druhý zápas je ťažší, proti írskemu Rebel Ultimate. Majú pekné dresy s mapou Írska. Začíname vedením 4:3, ale potom otočili na 6:11, lebo sme robili hlúpe chyby, keď začali brániť zónu. Dotiahli sme na 10:12, no nedali sme ten bod, aby to skóre vyzeralo tesne a teda sme prehrali 10:13.

Do ďalšieho zápasu chceme, aby mal každý nejaký highlight, na ktorý sa bude spomínať na staré kolená. Medzinárodný tím Minion Mayhem vraj nebudú tak veľa behať, ale budú vedieť, kam efektívne nabehnúť a sú lepší s diskom.
Bola to taká fun game, obidve strany sa bavili, ale Minions trochu viac, čo vystihuje aj skóre 6:20. Od polky zápasu to už bolo aj v našich hlavách, že sme sa nedokázali vrátiť do hry. Ako povedala Kika:

Pri silnom súperovi sa treba tešiť z maličkostí.

Ubytovanie máme v nejakom lowcostovom hoteli, ale na jednu noc to postačuje. Večeru dali niektorí v reštike, no my sme stihli len kebab na ulici, lebo o ôsmej sme chceli stihnúť escape room, ktorú nám vybavil Emil. Budapešť je Mekka escape roomov, preto je škoda to nevyužiť. Na hodinku byť zavretý v amazonskom pralese plnom prekvapení trochu osvieži myseľ. Na hoteli prebieha mega párty, na jednej izbe sa sedí, leží, popíja, zaspáva. Na korčuľovanie mala energiu nakoniec iba Čolka, ale kvôli vysokej security (maďarská upratovačka) sa tam nedostala.

V nedeľu sme v bubline prvi, až na dvoch ospalých maďarov, ktorí po ťažkej noci začínajú rozkladať raňajky.

Prvý zápas nás čaká s ruským SOBR. Smejeme sa na marcelovej bilancii s rusmi: 2 zápasy, skóre 30:0. Že ako sa bude tešiť z prvého bodu proti rusom. Janka chce byť kameraman, ale nie je spokojná, lebo vraj nemôže byť kameraman. Leda ak kamerawoman:)
Zápas to bol zaujímavý, celý čas sme držali tesné vedenie o 1. Pedro vyhrával súboje, Janka a Emil pochytali aj nemožné, celý tím hral lepšie. Bol to asi náš najlepší zápas. Škoda tej koncovky, keď sme mohli premeniť útok a dostať sa do universe pointu, ale nakoniec to skončilo prehrou 10:12. Nakoniec nám dali jedno veľké Spasiba.

Posledný zápas bol s tureckým univerzitným tímom Frizbi Teknik. Mali také žlté dresy so včeličkami. Prihovoril sa mi jeden Turek: I want a picture with you. Your jersey is of my high school friend. Uvedomil som si, že som mal na sebe dres, ktorý som pred 2 rokmi vytradeoval v Bíloviciach.
Turci nehrali zle, ale my sme hrali lepšie a vyhrali sme 12:8. Oni hrali viac na spirit, ktorý sa im naozaj podarilo vyhrať. Tľapkali si s každým aj medzi bodmi, a veľa komunikovali. Nakoniec som vytradeoval aj dres, kedže nás aj tak čakajú nové tímové dresy.

S Turcami

Siedme miesto z ôsmych tímov nie je žiadna sláva, ale je to lepšie, ako na poslednej Bubblepesti, kde sme boli poslední.

Potom nasledovala už len rýchla sprcha, rýchle vafle a cesta domov a večera v Idyle.
Turnaj každému niečo dal.

Keď bežíš, nemusíš pozerať kam, ale za diskom.

Zostava:
Čolka, KatkaS, Lucka, Baša, Kika, Janka, Keso, Emil, Pedro, Marek, Miki, Škrečok, MaťoS, Marcel, MišoK (report)

Post a Comment